Miriam Hellemons

 

Miriam Hellemons, geboren te Oudenbosch, werkt vanuit haar eigen atelier in Oud Gastel. Tekenen, schilderen, spelen met kleuren en beelden lopen als rode draad door haar leven. Belangrijke inspiratiebronnen voor haar zijn haar paarden en de natuur. Naast het schilderen van dierportretten is Miriam bekend van haar vrije werk onder de naam  Kunst laat ons zien! 

 

In haar vrije werk staat vaak de schoonheid en het welzijn van dieren centraal in haar werk of worden maatschappelijke thema's op een subtiele wijze weergegeven. 

Zij schildert realistische afbeeldingen vaak vanuit een collage, zodat haar werken niet altijd in één oog opslag te lezen zijn. Ze zet dit neer door organische beelden te combineren met geometrische vormen . Hierdoor is er op menig doek een vervreemding in de beelden te bespeuren. Een vervreemding die de kijker oproept om verder te kijken.. .. om vervolgens te ontdekken dat hier een maatschappelijk thema aan de kaak gesteld wordt.

 

Met haar werk tracht ze zo met schoonheid en zachtheid mensen te raken en aan het denken te zetten. Wat je aandacht geeft dat groeit… met haar werk houdt ze een spiegel voor zonder provocatie met als doel, voor ieder levend wezen, het leven hier op aarde beter te maken.